aardappelziekte bestrijder kopen online

Wat is aardappelziekte?Aardappelziekte bestrijden

Aardappelziekte is de nachtmerrie van elke aardappelkweker. Door deze ziekte sterft het loof volledig af dus zullen er niet veel aardappelen kunnen geoogst worden. Ook worden de knollen "ziek" waardoor deze niet geconsumeerd kunnen worden. Zelfs tijdens de bewaring van aardappelen kan deze ziekte nog optreden.

Hoe herken je aardappelziekte?

Door de aardappelziekte (phytophthora) komen er bruine en zwarte vlekken op het blad. Ook kan er een witte schimmel onderaan het blad ontstaan bij vochtige omstandigheden. Aan de stengels kan je deze ziekte ook vaak herkennen. Aan de bladoksels zie je dan bruinzwarte vlekken. De knol zelf krijgt een roestbruine kleur met plekjes die nog gezond zijn. Na een tijd is de knol helemaal rot.

Aardappelziekte voorkomen is beter dan genezen!

Vele producten die tegen aardappelziekte werken zijn bedoeld als preventief middel omdat deze ziekte moeilijk te bestrijden is. Denk hierbij aan Matix (infinito), Revus Garden, etc. Vandaar ook ons motto: 'Beter voorkomen dan genezen'. Er zijn enkele krachtigere middelen die de ziekte gaat tegengaan. Proxanil Garden staat hier om bekend. Deze zorgt ervoor dat de aardappelplaag zich niet verder kan ontwikkelen of kan kiemen!